Krea rum

Altan

Det var såååå skønt at vinde altanen. 😉
Vi er super glade for den oase vi fik skabt og at vi fik prøvet nogle multifunktionelle ideer af og at de bare virkede optimalt og fedt i virkeligheden. Jeg har altid ønsket mig en altan og det at indrette en altan med få kvadrartmeter er en udfordring i sig selv men jeg synes at det lykkedes rigtig godt. Jeg er nok den af Jimmi og jeg der er have og plante glad… Det er fedt at lave farvespil i blomsterne, designe have, indrette og tænke bæredygtige og selvforsynende løsninger.
Vores multi møbel var tilpasset målene på altanen med indbyggede højbede og opbevaring nede i begge siddegrupper. For at skabe en oase lod vi multimøblet fortsætte op i et espalier hvor der på sigt kan kravle clematis, blåregn, snerler eller klatre roser. Blomsterne og træet var nøje udvalgt og selvfølgelig skulle der være jordbær til at nippe af. Træet i det trekantede blomsterhøjbed hedder et pilebladet pæretræ. Man kalder det nordens oliventræ da det kan stå udenfor hele året rundt. Det kan blive stort og er et utroligt smukt træ. Det sætter små bitte kvæde pære og er super flot på altaner. Hvis man gerne vil skabe en sydlandske stemning er det et perfekt køb. Derudover var der et figentræ/busk, høstanemone (den lyserøde i potten) og kuglebuskbum. I højbedet bagerst står der hortensia (lime light) og bagved, den høje lilla jernurt. Den lille særlige pryd krydderurt som står i en potte er helt klart en af mine yndlings planter og heder en ananas salvie….hold øje med den når i skal på plante shopping.;-)
Der blev også plads til at sidde og lave lidt ude sløjd med diverse redskaber og knive. Drengene og jeg kan rigtig godt li at snitte, lave fade og andre ting af diverse træ sorter.
Lidt udenfor byggepladsen fandt jeg de smukkeste træ stubbe som vi fik lov at save nogle skiver af. Dette var en særlig udfordring da motorsaven drillede Jimmi helt sindsygt meget!!! Jeg fik helt ondt af ham men det lykkedes til sidst efter stædighed og ondt i armen….. godt der ikke var kamera på;-)
Jeg blev super glad for effekten og genskinnet fra spejlfliserne i det lille altanbord. Endnu bedre var at solen skindede den dag vi skulle afleverer og når vi sad i hjørnet med vores kaffe og nød det, kunne vi se himlen i bordet 😉
Til Jimmis launge stol brugte vi larkeret sort mdf og trykimprægneret lægter 38 gange 57 mm. Man sidder virkelig godt i stolen og til de snart kommede lange sommer aftener kunne den evt. laves med bredere armlæn så der lige bliver plads til en eller to mojitos.
Vi glæder os til mere, mere, mere! Bedste hilsner Bolette og co!img_20171006_123407

5 kommentarer

  • Narascha

    Hvad er målene på altanen ? Det har givet god inspiration til den altan som er ved at blive etableret ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bolette & Jimmi

      Hej Narascha… Tak ,-) målene på altanen er 2 meter i dybden gange fem meter i længden. Jeg håber at vores billeder på facebook kan give gode ideer til hvordan i også kan lave højbede. spørg endelig hvis det har interesse. De bedste hilsner Bolette

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Heidi

      Hej jeg er blevet vild med jeres altan og kunne godt tænke mig at kaste mig ud i det projekt. Men jeg kan ikke finde nogle tegninger som ligner jeres. Er det noget i vil dele.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Bolette & Jimmi

      Hej Heidi 😉 Det er jeg super glad for at høre. Vi har ikke rigtig kunne lave en vejledning da den ville blive alt for kompliceret. Men jeg vil gerne prøve at lave en DIY på den under DIYs her på bloggen. 😉 med billeder til.
      Og ellers er du meget velkommen til at spørge ind til beskrivelserne og fremgangsmetoderne.
      KH Bolette

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så fortjent, at I vandt! Den er blevet så flot 🙂
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krea rum